פחד מוות • כמאה אלף מקרי זיהום בשנה בבתי החולים בארץ

בזיהומים מסוימים אנו פונים מידית באותו היום, גם לגבי אופן ההתמודדות אתו, בדיקה ומעקב כיצד בי"ח טיפל בו, ובמקרה הצורך צוות ארצי של המשרד גם מגיע לבי"ח
שלמה בן יוסף No Comments on פחד מוות • כמאה אלף מקרי זיהום בשנה בבתי החולים בארץ

בתי חולים איתרו זיהום וביקשו התערבות המשרד – ולאחר פעולות-המנע שלו, לא נרשמו עוד מקרי הידבקויות, "ובלי ספק עשרות אנשים ניצלו כתוצאה מפעילות המנע"

בית החולים הדסה | אילוסטרציה צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
בזיהומים מסוימים אנו פונים מידית באותו היום, גם לגבי אופן ההתמודדות אתו, בדיקה ומעקב כיצד בי"ח טיפל בו, ובמקרה הצורך צוות ארצי של המשרד גם מגיע לבי"ח
12:19
28.04.24
יונתן שורק No Comments on בערב שביעי של פסח שומעים ורואים את שירת הים • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

משרד הבריאות ישקיע בשנה הקרובה 50 מיליון ש"ח, כדי להתמודד עם הזיהומים בבתי החולים, לאחר שנרשמו כמאה אלף מקרים כאלו מדי שנה. כך הודיעו היום (רביעי) נציגי המשרד בישיבת הוועדה לביקורת המדינה, שדנה בנשוא בפעם השלישית בחודשים האחרונים. לדברי יו"ר הוועדה "יותר מדי סיפורים קורעי-לב על אנשים בריאים לגמרי שנכנסו לניתוח פשוט – ונפטרו מזיהומים. מתוך 6000-4000 מקרי-מוות בשנה מזיהום – לפחות אלף ניתן היה למנוע. אין די בעבודה ובכוונות טובות – והמבחן הוא בתוצאה העגומה".

לפי הד"ר ורד עזרא, ראש מינהל הרפואה במשרד הבריאות, 50 מיליון ₪ הוקצו לתכנית למניעת זיהומים ע"י קביעת 80 מדדים ותמריצים לבתי החולים העומדים בהם, תוספת כוח אדם, הגדלת המרחק בין המיטות, הגדלת מספר האחיות והרופאים, הטמעת רחיצת ידיים לאנשי הצוות והסברה לציבור המבקרים בבתי החולים. לדבריה, בחמש השנים האחרונות נוספו אלף מיטות בבתי החולים בארץ, ובחמש השנים הקרובות המשרד מתכוון לקבל מספר גדול יותר. עזרא הדגישה כי חלק מנתוני הזיהום נאספו והשאר יושלמו עד סוף חודש יוני. הנתונים ממוחשבים ומוודאים שמקור הזיהום זהה. "אנו עובדים עם הורדת ימי האשפוז כאמצעי מניעה נוסף, אך יש לבנות במקביל את החלופה לטיפול בבית או בקהילה".

הפרופ' יהודה כרמלי, מנהל המרכז הארצי למניעת זיהומים, סיפר כי לפי סוג הזיהום – כך תדירות הדיווח, ממדי יום, לפעם בחודש, בחודשיים, ובחצי-שנה "בזיהומים מסוימים אנו פונים מידית באותו היום, גם לגבי אופן ההתמודדות אתו, בדיקה ומעקב כיצד בי"ח טיפל בו, ובמקרה הצורך צוות ארצי של המשרד גם מגיע לבי"ח. הדיווחים מסוכמים בדו"ח שנתי וחצי-שנתי, ומדי חודש מדווחים מנהלי בתי החולים על מצבם בנושא – ביחס לבתי חולים אחרים. להערכתנו מדי שנה 100-90 אלף מקרי זיהום בבתי החולים בארץ, ברובם יש ירידה חדה ודרמטית מאז החלנו בתכנית ומעקב".

הפרופ' מיטשל שוואבר סיפר כי בתי חולים איתרו זיהום וביקשו התערבות המשרד – ולאחר פעולות-המנע שלו, לא נרשמו עוד מקרי הידבקויות, "ובלי ספק עשרות אנשים ניצלו כתוצאה מפעילות המנע".

לדברי הפרופ' אברהם בורר, מנהל מניעת הזיהומים בבתי החולים של קופת חולים כללית, כבר שנתיים וחצי, מדי חודשיים, כל מנהלי בתי החולים שבאחריותו, מתכנסים בפורום להתמודד עם התופעה, "וביצענו מהפכה מבחינת תשתיות, מיחשוב והדרכות, פיתוחים ותחקיר על חיידקים, עמידות של הזיהום והחשיפה לאותו החולה". הוא קרא להכשיר מומחים בזיהומים ומניעתם. גליה רהב, מנהל היחידה למניעת זיהומים במרכז הרפואי "שיבא" שאלה "איך ניתן לבודד חולה אם אין מספיק מיטות אשפוז, אין חדרי בידוד ואין די אחיות?!".



0 תגובות